Wie is VANWORT?

Hallo, mijn naam is Doreen van Wort. Leuk dat je langskomt op mijn website.

In Amsterdam ben ik geboren en getogen. Als kind was ik altijd al bezig met knutselen, kleuren, het beschilderen van objecten, het maken en vermaken van kleding en het steeds maar weer verzetten van meubels in onze huiskamer.

Overigens vond mijn moeder dit niet altijd een goed idee...

Eigenlijk ben ik hier nooit mee gestopt en inmiddels heb ik mijn beroep gemaakt van het restylen en opknappen van afgedankte meubels, het inrichten van woningen en bedrijfspanden.

Ook in het stylen van kleding-outfits voor mensen kan ik mij volledig verliezen.

Het mooiste vind ik het, als ik de blije en verbaasde gezichten van mijn opdrachtgevers en klanten zie, als ze het eindresultaat zien.

Wanneer ik afgedankte meubelstukken opknap en een volledige nieuwe look geef, heeft dat hetzelfde effect als iets nieuws kopen.

Sterker nog, je weet zeker dat iemand anders niet hetzelfde heeft en dat jouw keuze exact in jouw inrichting past.

Of als ik het interieur van een woning of bedrijfspand opnieuw heb ingericht en een volledig andere uitstraling heb gegeven. Dat kan soms met relatief weinig ingrepen.

Ik werk alleen met meubels en accessoires die gebruikt zijn. Op deze manier dragen mijn klanten en ik bij tot het verbeteren van het milieu.

Daardoor is ieder stuk ook uniek.
"Mensen gooien ongelooflijk veel meubelstukken weg die nog lang niet aan het eind van hun levensduur zijn. Dat is zonde, slecht voor het milieu en onnodig."


"Ik haal zelf de weggegooide meubels letterlijk uit het grofvuil van de straat of van een afvalstortplaats."